Over mij

Welkom bij Kijken naar Kracht

Ik ben Joke Hekman en woon met mijn man in Leusden. We hebben samen drie volwassen kinderen die regelmatig gezellig thuis zijn.

Sinds ruim 25 jaar ben ik geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling en gedrag. Eerst om mijn eigen onzekerheden en faalangst onder de loep te nemen en hierin stappen te zetten en later ook om anderen te coachen.

Ik was en ben nieuwsgierig en leer graag. Ik durfde daar rond mijn 35e levensjaar gehoor aan te geven door van loopbaan te veranderen en me om te scholen tot leerkracht.  Mijn interesse in het gedrag van kinderen én volwassen kon ik verder ontwikkelen door een beroepsopleiding tot coach te behalen. In het onderwijs heb ik verschillende functies uitgevoerd waarin het begeleiden en coachen centraal stond zoals Intern Begeleider op een basisschool, Video Interactie Begeleider (Master Sen), studieloopbaanbegeleider, schoolopleider en het coachen van collega’s. Daarnaast richtte ik mijn praktijk Kijken naar Kracht op als gedragsspecialist.

Twee jaar geleden kwam ik in contact met Acceptence en Commitment Therapy (ACT) en werd hier erg enthousiast van. ACT leert je om dingen waar je geen controle over hebt, zoals nare gedachten, angsten of pijn te accepteren in je leven en hier anders mee om te gaan. Je leert om voluit en waardengericht te leven.

Voor mij persoonlijk betekende ACT dat ik een opleiding tot Psychosociaal Therapeut, met ACT als basis, ben gaan volgen waarbij ik nu in mijn afrondende jaar zit. In mijn praktijk Kijken naar Kracht richt ik mij voornamelijk op stress- of angst-gerelateerde klachten en loopbaanvraagstukken.

Opleidingen en cursussen

  • Psychosociale en Medische Basiskennis
  • Psychosociaal therapeut/ ACT therapeut
  • NLP Practitioner
  • Master Special Educational Needs: specialist begeleiden
  • Beroepsopleiding tot Coach
  • Leraar Primair Onderwijs